mim2p2
 
         
 
k21
     
         
                     
  entwP21             twtwP22    
stip01-P6_7 stip02-P6_7

Als u de wandeling vervolgt ziet u aan de linkerkant een groot oud vervallen gebouw. Dit is het voormalige Landbouwbelang met een aantal verlaten fabriekshallen. Het pand is een oud graanpakhuis en -overslag. Vroeger was het een agrarische coöperatie. Later werd het pand eigendom van Sappi, die het een aantal jaren geleden verkocht heeft aan de gemeente Maastricht. Sinds april 2002 is het een kraakpand en culturele vrijplaats waar met grote regelmaat culturele activiteiten worden georganiseerd: feesten, concerten, exposities, theatervoorstellingen en filmavonden. Daarnaast biedt het pand ruimte aan een aantal kunstateliers.

U loopt verder langs de Van Hasseltkade en als u rechts de Raamstraat even inloopt ziet u links op de hoek een van de oudste huizen van Maastricht met een zichtbare datering op ooghoogte op de hoek Van Hasseltkade / Raamstraat, met het jaartal 1589.
U keert terug naar de van Hasseltkade.

 
rstrP22
             
llbP21   silP21  
 

Het voormalige Landbouwbelang met op de voorgrond het Landhuis dat met grote regelmaat een complete gedaante verwisseling ondergaat. Er vinden wekelijks allerlei activiteiten plaats zoals de zondags-brunch, discobakken, stadstuinieren en het repaircafé. Graansilo’s in het gebouw verraden het agrarisch verleden.

  blhP21